Задържаха 25 мигранти с двама каналджии на българо-турската граница

Снимка: МВР

Те са от Ирак и Сирия

Гранични полицаи от ГПУ-Елхово, задържаха каналджия с 12 нелегални мигранти в района на Тополовград. На 31 юли граничните полицаи и служители на жандармерията спрели за проверка в землището на с. Княжево, общ. Тополовград, товарен микробус “Ивеко” с водач 60-годишен мъж от Любимец.

В автомобила са установени 12 незаконни мигранти - мъже, без документи, които заявили, че са от Афганистан. Те са задържани заедно с шофьора в ГПУ-Елхово. Образувано е досъдебно производство за каналджийство и бързи производства за незаконно преминаване на границата, под наблюдението на Районна прокуратура - Ямбол.

Същия ден, на главен път I – 9,  между бургаските села Крушевец и Маринка, гранични полицаи от ГПУ-Малко Търново и служители на жандармерията извършили проверка на товарен автомобил „Мерцедес“ с 53-годишен водач от София.

В товарния отсек са установени 13 нелегални мигранти без документи за самоличност, по техни данни граждани на Ирак и Сирия. Те са задържани заедно с шофьора. С постановление на Районна прокуратура – Бургас 53-годишният водач е привлечен като обвиняем за подпомагане на мигрантите.
Всичките 25 нелегални мигранти са предадени в специализирания дом за временно настаняване на чужденци в Любимец.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd