Спортният министър направи първа копка на лекоатлетическата писта в Спортния интернат

снимка: infomreja.bg

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, изпълнителният директор на Българския спортен тотализатор Дамян Дамянов и областният координатор на ГЕРБ и председател на местния парламент Костадин Хаджигаев направиха първа копка на реконструкцията на лекоатлетическата писта в Спортния интернат в Благоевград. Специален гост на церемонията бе световният шампион по лека атлетика Йорданка Благоева.

Реконструкцията на спортното съоръжение се изпълнява по инициатива на Българския спортен тотализатор и Министерството на физическото възпитание и спорта  и е част от кампанията за провеждането на 12 специални тиража през 2011 година. 

Благоевград е един от 12-те града в страната, в които ще бъдат изградени или реконструирани спортни обекти за масов спорт. Ремонтът на лекоатлетическата писта ще даде възможност за създаване на условия и възможности за по-добра подготовка на децата-спортисти от Благоевград.

Основната заслуга за инвестицията в Благоевград е на Костадин Хаджигаев и директора на дирекция „Български спортен тотализатор” - Благоевград Светлин Бонев. Двамата лобираха Благоевград да е сред привилегированите областните центрове за финансиране от спортното министерство и БСТ.

Министър Свилен Нейков пожела успех на начинанието с уверението, че пистата ще спомогне за израстването на бъдещите световни и олимпийски шампиони. Добави още, че целта е в цяла България да се възроди тренировъчният и състезателният процес, да се реконструират спортните бази, за да имат децата и подрастващите по-добри условия за спорт.

Областният координатор на ГЕРБ Костадин Хаджигаев благодари на Свилен Нейков и Дамян Дамянов за положените от тях усилия, за да възроди Благоевград спортната си слава. Той изрази увереност, че правителството ще подкрепи и реконструкцията на сградата на Спортния интернат, както и възстановяването на осветлението на градския стадион.

Великата българска лекоатлетка Йорданка Благоева заяви, че Благоевград трябва да продължи традициите си в спорта и приветства възстановяването  на спорта в България, който години наред беше рушен. „Надявам се тези млади хора тук и техните треньори да последват пътя на големите спортисти на България, защото Благоевград е известен в целия свят със спортните си успехи”, каза още Благоева.

След официалната церемония състезателите от таекуон-до клуб "Фолкън" разиграха атрактивна демонстрация. Очаква се реконструкцията на лекоатлетическата писта да бъде завършена през есента.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd