Отличия за ученици на ОДК – Кюстендил, от Международен екологичен форум „Сребърна 2021“

Снимки: ОДК

На форума бяха представени екопроекти от Силистра, София, Бургас, Каварна, Перник, Кърджали, Пазарджик, Велико Търново и от Румъния

С отличия от ХХХ Международен екологичен форум „Сребърна 2021“ се завърнаха еколозите и художниците от ОДК – Кюстендил. Форумът, организиран от ЦПЛР-ОДК – Силистра, се проведе на 4 и 5 юни и бе посветен на  Световния ден на околната среда.

В рамките на форума се проведоха международен конкурс за ученически проекти по екология и опазване на околната среда, национален конкурс за детска  рисунка и национален литературен конкурс.

На форума бяха представени екопроекти от Силистра, София, Бургас, Каварна, Перник, Кърджали, Пазарджик, Велико Търново и от Румъния.

При голяма конкуренция представителите от екоклуб „Малкият принц“ с ръководител г-жа Василка Кръстева завоюваха трето място във възрастова група V-VІІ клас. Нашите еколози – петокласниците  Светлин Янчев, Кристиян Димитров и Юлиан Николов, участваха с проект „Проучване на защитената територия Ючбунар“.  Конкурсът протече в два етапа: постерна сесия и презентация.  Членове на журито бяха преподаватели от Русенски университет „Ангел Кънчев“, представители на РИОСВ – Русе и експертът по природни науки в РУО – Силистра.

В НК за детска  рисунка  „ПЛАНЕТАТА  ЗЕМЯ  –  БЕЗЦЕНЕН  ДАР ” участваха ученици от цялата страна с 200 рисунки и творби от приложно изкуство.  В направление   „Приложно изкуство“ във възрастова група V-VІІ клас Георгия Димитрова от школата по изобразително и приложно изкуство с ръководител г-жа Любка Радкова се класира на второ място.

За всички участници във форума домакините организираха посещение в Биосферен парк „Сребърна“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as