Плажовете ни - препълнени, българите предпочитали Гърция за почивка

Снимка: Infomreja.bg, архив

„Може би трябва да се пренасочим към пазари, при които хората не търсят плажове“

Летният сезон е по-добър от миналия, въпреки закъснението на много от мерките в помощ на туристическия бранш. Противоепидемичните мерки също са объркващи. Това заяви пред БНР Димитър Попов от Асоциацията на туроператорите и туристическите агенти.

Той прогнозира фалити в бранша. По думите му е притеснително, че въпреки Covid ограниченията в Гърция, българите все пак предпочитат южната ни съседка за лятната си ваканция.

"У нас и при 30% затворени хотели, пак има бой по плажа, хората спят по шезлонгите, защото няма място на плажа... Може би трябва да се пренасочим към пазари, при които хората не търсят плажове. Затова се разви и алкохолният туризъм", каза Попов.

Според него в бъдеще ще трябва да се връщаме към туристи от Близкия изток, от арабския пазар, които търсят не плаж, а забавление, хазарт.

На северното ни Черноморие основно туристите са от Румъния. "В чисто икономически план се реализират много малко нощувки. Имаме 4,6 млн. реализирани нощувки в хотелите, което е нищо. Включително българите реализират малко нощувки". /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g