Каракачанов: Христо Иванов да бъде така добър да замълчи за Македония

Снимка: Infomreja.bg

Коалиция между „партиите на протеста“ и ДПС откри Красимир Каракачанов

Коалиция между „партиите на протеста“ и ДПС откри Красимир Каракачанов.

Лидерът на ВМРО, която участваше в изборите в коалиция с ВОЛЯ и НФСБ, не успя да събере необходимият брой гласове за мандат в Парламента.

Днес от Фейсбук Каракачанов коментира думите на съпредседателя на ДБ – Христо Иванов, относно „защита на националния интерес“ по темата за РС Македония и приемането ѝ в ЕС.

В поста си Каракачанов пише:

При откриването на новия парламент Христо Иванов си позволи да каже следното: „Ние в този парламент трябва да отстоим българския национален интерес. Трябва да проявим твърдост, но и смелост и да решим проблема с РС Македония. Трябва да отстоим истината, но трябва и да намерим начин да станем заедно членове на ЕС, защото това е българският национален стратегически интерес“.

Това стана на фона на гласуването за председател на парламента, в което зад Ива Митева от ИТН застанаха т.нар. партии на протеста, но застана и ДПС. Именно ДПС даде гръб на коалицията със странното съкращение ИБ(Г)НИ, ДБ и ИТН. Дори само назоваването на тези абревиатури извиква насмешливи асоциации. А тези хора се канят да управляват страната.

Нещо повече, позволяват си тежки словоблудства с изрази като „национален интерес“. Ето как без никой да го пита Христо Иванов сам назовава посоката на действия на новите управници. Или по-скоро наместници на външни сили. Защото след такова изказване едва ли вече има съмнение, че ДБ и останалите в новата четворна коалиция са просто марионетки на външни интереси.

 А националният интерес на България е прост. Той е Македония да знае и помни българската си основа. Защото това е историческата истина и това дава свобода на днешните хора в Македония, които искат да живеят с истината, а не с лъжата, наречена „македонизъм“. Какъв друг интерес може да има освен истината и справедливостта

Нашият национален интерес е в ЕС да влезе приятелска, а не антибългарска Македония. Затова Христо Иванов да бъде така добър да замълчи за Македония. Защото това, което днес каза, може да е всякакъв друг, но не и български интерес.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6