Нови 28 положителни случаи на коронавирус са регистрирани в област Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

През изминалото денонощие са починали две жени от община Кюстендил

Нови 28 положителни случаи с коронавирусна инфекция са регистрирани в област Кюстендил през изминалото денонощие. Най-много новозаразени лица има в община Дупница – 17, в Кюстендил са 8, Сапарева баня – 2 и един нов случай в Бобошево, съобщават от Областния оперативен щаб.

Към този час в Ковид отделението на болницата в град Кюстендил има хоспитализирани 34 души. Двама от тях са на интензивно лечение, други трима пациенти също са в по-тежко състояние, останалите са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние.

Към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница има настанени за лечение 20 души. Един от тях е в реанимация, а 12 други са на кислород и в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ "Св. Иван Рилски 2003", град Дупница са настанени за лечение 21 души. Един е на интензивно лечение, 10 пациенти са на кислород, като от тях трима са в по-тежко състояние.

През изминалото денонощие са починали две жени от община Кюстендил, които са били с придружаващи заболявания – на 68 г. и на 79 г.

Областният оперативен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax